Συντελεστές

Ζάχος, Δημήτρης
Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2001) και Κινηματογράφο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2012). Η πτυχιακή του ταινία με τίτλο “Πιγκουίνοι” (επιβλέπων Περικλής Χούρσογλου) διακρίθηκε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές παραγωγές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και παραγωγές για την τηλεόραση. Επίσης δίδαξε πληροφορική στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπου οργάνωσε εργαστήρια με θέμα τον κινηματογράφο και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό.
 
Έχει σχεδιάσει και κινηματογραφήσει τις βιντεοπροβολές σε παραστάσεις των Ελ. Ευθυμίου, Γλ. Καλαϊτζή, Ελ. Δημοπούλου, Γ. Κακλέα κά. Συνεργάζεται με την ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία “Εν Δυνάμει” από το 2014. Το 2017 συν-σκηνοθέτησε με την Ελένη Ευθυμίου την θεατρική περφόρμανς “Χορωδία Ανέργων” στο Θέατρο Πόρτα.
 
Φιλμογραφία (επιλογή)
 
2011: “Χωρίς Κουδούνι” (ντοκιμαντέρ, 30’)
2012: “Πιγκουίνοι” (μυθοπλασία, 13’)
2013: “Επιχείρηση Ξένιος Ζευς” (μυθοπλασία, 12’)
2017: “Αυστραλία” (μυθοπλασία, 11’)
2019: “Βούτα” (μυθοπλασία, 17’)

Προσοχή! Το βιογραφικό ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2019. Πιο πρόσφατες συνεργασίες του συντελεστή με το ΚΘΒΕ αποκλειστικά, μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό πατώντας το κουμπί “Αρχεία” στο τέλος της σελίδας

Φωτογραφικό Υλικό

Αρχεία